Neem direct contact met Musselkanaal op 0599417110
Neem direct contact met Siddeburen op 0598432000

Valtra Ecoline

12 March

DSC 2330 Large Large

Minder brandstofverbruik en een langere levensduur
De Valtra Eco-Line modellen voldoen aan alle wensen van de innovatieve en bewuste ondernemer. De Eco-Line- modellen (N114e, N154e en T174e) zijn voorzien van een EcoPower- functie die het nominale motortoerental verlaagt van 2100 naar 1900, het maximaal vermogen van 1900 naar 1750 tpm verlegt en het maximale koppel niet bij 1500 maar bij 1250 tpm vrijgeeft.

Minder brandstofverbruik
Door lagere motortoerentallen tot 1000 tpm te gebruiken vermindert het brandstofverbruik. Ook zorgt de hoge wendbaarheid van de Valtra ervoor dat u snellere bochten kunt maken, waardoor minder meters worden gemaakt. Dit is praktische brandstofbesparing in elke draai op de kopakker of op het erf. In vergelijkende testen bij aftakaswerkzaamheden, is een brandstofbesparing tot wel 15% gemeten. De Valtra Eco-Line modellen beschikken ook over een laag-stationair functie. Wanneer de chauffeur de trekker stopt en de handrem bediend, zakt het toerental automatisch tot slechts 650 tpm. Als de motor stationair draait – hoor je het zelfs, het geluid is anders wanneer de tractor in N of in P staat. Geen onnodig brandstofverbruik, geen onnodig lawaai en geen onnodige slijtage van de motor.

Langere levensduur
De Eco-line modellen van Valtra zorgen tevens voor minder olievervuiling en een lage zuigersnelheid wat resulteert in een langere levensduur van de motor. Uitlaatgassen worden “na behandeld”. Dat wil zeggen dat de uitlaatgassen worden gereinigd nadat ze de cilinders schoon hebben achtergelaten. Dit allemaal om zo lang mogelijk plezier te beleven aan de Valtra Eco-Line modellen!

Minder geluid
Een andere mooie bijkomstigheid van het lage toerental en de een laag-stationair functie is een vermindering van trillingen en geluid, dus meer comfort voor de chauffeur.

Denk aan de toekomst 
Iedereen denkt steeds meer na over een schone toekomst. Ook Valtra werkt hieraan mee en brengt ons nog een stapje dichterbij het verkleinen van onze ecologische voetafdruk met de Valtra Eco-Line. Bewust omgaan met het milieu is niet alleen belangrijk voor de toekomst van uw bedrijf en uw opvolgers.

Eco-Line van Valtra is daarmee:
1. een bewuste keuze voor rendement
2. een bewuste keuze voor uw omgeving
3. een bewuste keuze voor uzelf